Hozzávalók
- 1 salotta (vagy közepes hagyma), aprítva
- 1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 citromfű
- 6 szelet galanga gyökér (karikázva, hámozatlanul)
- 6 kaffir lime levél, csíkokra vágva
- 2 tk piros curry paszta
- 2ek kókuszzsír
- 6dl húsleves
- 5 dl Coco24Fresh
- egy nagy csirkemell, csíkokra vágva (*én húslevesből maradt főtt húst tettem bele)
- 20dkg gomba, nagy darabokra vágva
- zöldcitromlé, halszósz, cukor
- tetejére friss koriander, újhagyma
Elkészítés
- Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a curry pasztát. Pár percig pirítjuk.
- Levesszük a hőt, rádobjuk és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a galanga szeleteket, a citromfüvet egészben (amire egy húsklopfolóval rácsaptunk, hogy felszabaduljanak az aromái) és a kaffir lime leveleket. Átforgatjuk.
- Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és 15 percig alacsony hőfokon gyöngyöztetetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor beleöntjük a Coco24Fresh-t (fel kell előtte rázni), ekkor már nem forraljuk, különben a kókusztej ital kicsapódik.
- Beletesszük a csirkemellcsíkokat és a gombát és kb. 10 percet főzöm, ezalatt mindkettő megfő.
- A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral kerekítjük ki az ízeket. Ezek mennyisége abszolút ízlésfüggő, én ehhez a mennyiséghez kb. 1 lime levét, 3-4ek halszószt és 1 ek cukrot használok. Ha nem elég ízes, még több halszósz kell bele.
- A tetejére jó sok friss koriandert és felkarikázott újhagymát szórunk, így tálaljuk. Ez utóbbit nem érdemes elhagyni, ez a pont az i-n.
Az eredeti recept itt található