Samaki wa nazi (hal curry)

Samaki wa nazi (hal curry)

​Hozzávalók

  • 1 kg hal (tonhal, lazac, vagy sügér)
  • só ízlés szerint
  • 3 ek kókuszzsír
  • 1 közepes hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 ek curry fűszerkeverék
  • 2 ek paradicsom paszta
  • 1-2 db chili
  • fél citrom leve
  • 2 dl Coco24Fresh

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és filézzük ki a halat, majd sózzuk ízlés szerint.
  2. Forrósítsuk fel a kókuszzsírt egy serpenyőben és süssük benne aranybarnára a halat.
  3. Vegyük alacsonyra a lángot a hal alatt.
  4. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre és tartsuk melegen. Ugyanezen a zsíron süssük meg a hagymát, amíg be nem barnul.
  5. Adjuk hozzá a fokhagymát is, melegítsük egy percig, majd adjuk hozzá a curry keveréket, a paradicsomszószt, a chilit és a citromlét.
  6. Folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon főzzük még 2-3 percig.
  7. Adjuk hozzá a Coco24Fresht és forraljuk fel.
  8. Vegyük alacsonyra a lángot és tegyük a serpenyőbe a halat.
  9. Pároljuk körülbelül 10 percig, amíg az ízek össze nem érnek és a folyadék nagyrésze el nem párolog.
  10. Tálaljuk forrón, rizzsel.

Az eredeti recept itt található​