Kókuszolaj
Receptek
Média
Kapcsolat
Samaki wa nazi (hal curry)
Samaki wa nazi (hal curry)
Hozzávalók
1 kg hal (tonhal, lazac, vagy sügér)
só ízlés szerint
3 ek
kókuszzsír
1 közepes hagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 ek curry fűszerkeverék
2 ek paradicsom paszta
1-2 db chili
fél citrom leve
2 dl
Coco24Fresh
Elkészítés
Tisztítsuk meg és filézzük ki a halat, majd sózzuk ízlés szerint.
Forrósítsuk fel a kókuszzsírt egy serpenyőben és süssük benne aranybarnára a halat.
Vegyük alacsonyra a lángot a hal alatt.
Vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre és tartsuk melegen. Ugyanezen a zsíron süssük meg a hagymát, amíg be nem barnul.
Adjuk hozzá a fokhagymát is, melegítsük egy percig, majd adjuk hozzá a curry keveréket, a paradicsomszószt, a chilit és a citromlét.
Folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon főzzük még 2-3 percig.
Adjuk hozzá a Coco24Fresht és forraljuk fel.
Vegyük alacsonyra a lángot és tegyük a serpenyőbe a halat.
Pároljuk körülbelül 10 percig, amíg az ízek össze nem érnek és a folyadék nagyrésze el nem párolog.
Tálaljuk forrón, rizzsel.
Az eredeti recept
itt
található